Post-consumer en post-industrial producten

KRN richt zich vooral op post-consumer producten, zoals kratten, emmers, tuinmeubelen, autobumpers en gemengde kunststofstromen van de milieustraten. Daarnaast worden ook oude afvalcontainers gerecycled en post-industrial producten verwerkt, zoals restproducten uit de tuinbouw- en productiebedrijven. De productielijnen van KRN zijn geschikt voor zowel mono- als gemengde afvalstromen.

Afhankelijk van de wens van de klant denken wij mee over een nieuwe bestemming van de aangeleverde kunststoffen. Zo is het mogelijk om het eindproduct of de grondstof terug geleverd te krijgen. Daarmee is de cirkel weer rond. Kunststof die niet wordt teruggeleverd aan de klant verwerken wij tot granulaat en verkopen wij aan de kunststof verwerkende industrie.

Wij maken de volgende afvalketens circulair als het gaat om harde kunststoffen:

  • Afvalinzamelaars
  • Afvalsorteerders
  • Agrarische sector
  • Tuinbouw
  • Gemeenten
  • Milieustraten
  • Automotive 
  • Emballage 
  • Kunststof verwerkende producenten

 

Afvalinzamelaars & sorteerders

KRN is gespecialiseerd in het inzamelen van kunststof reststromen. Kiest u voor samenwerking met KRN, dan kiest u voor een flexibele en meedenkende partner. Met korte communicatielijnen en praktische logistieke oplossingen. Op onze verwerkingslocaties in Veghel beschikken we over een efficiënt en modern machinepark waarmee kunststof wordt vermalen tot grondstof voor de kunststof verwerkende industrie.

Gemeenten

De moderne kunststof afvalcontainer, kliko in de volksmond, moet na ongeveer 10 tot 15 jaar vervangen worden. KRN biedt u een intelligente oplossing om dit volumineuze afvalproduct te verwerken. Wij voeren oude afvalcontainers moeiteloos voor u af. Of het nu gaat om kleine of grote containers (tot wel 1700 liter) of om kleine of grote partijen van duizenden stuks. De oude afvalcontainer worden door ons gerecycled, zodat deze als grondstof opnieuw gebruikt kunnen worden. Omdat wij in alle gemeenten in Nederland inzamelen gedurende de maand, kunnen wij ook kleinere partijen tegen aantrekkelijke voorwaarden ophalen.
 

Milieustraten

De consument gebruikt steeds meer producten waar harde kunststoffen in verwerkt zijn.  Gelukkig scheiden de consument dit kunststof afval steeds beter. Dat betekent een groei aan kunststof afval bij de Milieustraten. De harde kunststoffen die bij de milieustraat worden afgeleverd, levert een zogenaamde mixstroom op die KRN met hoogwaardige technologieën tot hoogwaardige grondstoffen weet terug te brengen.

Productiebedrijven

Door de toenemende schaarste aan grondstoffen zijn veel productiebedrijven meer dan ooit bezig met de vraag hoe ze efficiënter kunnen om gaan met hun grondstoffen. Daarnaast merken we dat veel productiebedrijven bewust bezig zijn met het verkleinen van de afvalberg. Een verantwoorde afvoer en recycling van restproducten is voor veel bedrijven wenselijk. KRN biedt hierin oplossingen. Afval uit productieprocessen, stansafval en afval door misproducties kunnen makkelijk weer omgezet worden in een nieuwe grondstof door KRN. Daarnaast denken wij graag mee over hoe om te gaan met post-consumer afval, bijvoorbeeld op welke manier dit ingezameld kan worden zodra de consument het product niet meer wilt gebruiken. Want recyclen doe je samen!

Tuinbouw en agrarische sector

Hergebruik van kunststof materialen uit kwekerijen en de tuinbouw is niet lonend. Grote hoeveelheden gebruikte trays en potten staan snel in de weg. KRN biedt u de logistieke ondersteuning bij de tijdelijke opslag en afvoer. KRN levert desgewenst 800 tot 1000 liter grote inzamelbakken die worden gewisseld bij inzameling. U heeft een efficiënte en doeltreffende manier om uw kunststof afval op uw locatie tijdelijk op te slaan en wij zorgen dat uw afval niet verloren gaat, maar behandeld wordt tot een duurzame en hoogwaardige grondstof.

 

Emballage bedrijven

Kunststof restproducten of reststromen zijn een groeiend onderdeel van veel bedrijfsmatige afvalstromen. In het bijzonder gaat het om emballage, zoals emmers, kratten en pallets. Een verantwoorde afvoer en recycling van deze restproducten is van groot belang. Niet alleen voor uw bedrijfsvoering maar ook voor het milieu. KRN biedt hiervoor een uniek totaalconcept. Daarbij denken we vanzelfsprekend mee over een nieuwe bestemming. Zo kunt u het eindproduct of de grondstof van ons teruggeleverd krijgen of KRN neemt het van u over. Daarmee is de cirkel weer rond!  

KRN bezit goedkeuring van de EFSA (European Food Safety Authority) voor het verwerken van kunststof voor de food-industry.

Automotive

Autobumpers zijn groot en onhandig. Ze liggen altijd in de weg en zijn een groot aandeel van uw afval. Beperkende maatregelen van de overheid hebben tot gevolg dat het afvoeren van afvalbumpers een serieus vraagstuk is voor uw bedrijf. KRN heeft hét antwoord: een unieke totaaloplossing voor afvoer en recycling van autobumpers. Met het compacte bumperrek en de flexibele ophaalservice van KRN bespaart u uzelf tijd, geld en ergernis. Uw bedrijfslocatie ziet er opgeruimd uit en de bumpers worden door KRN volledig gerecycled tot hoogwaardige grondstoffen.