Het proces van kunststof-
recycling

Het recyclingproces van kunststof bestaat uit een aantal stappen. KRN start met het verzamelen van harde kunststof materialen. Vervolgens verkleinen, sorteren, reinigen en vermalen wij de kunststoffen tot hoogwaardige grondstoffen.

Afval scheiden op dichtheid, kleur, structuur en vorm

KRN verwerkt zowel mono- als gemengde kunststofstromen. Met behulp van de nieuwste recyclingtechnologie is KRN in staat om kunststoffen te scheiden op dichtheid, kleur, structuur en vorm. Wij zijn in staat om 7 verschillende kleuren te onderscheiden per kunststofsoort. Wij recyclen de meeste voorkomende harde kunststoffen als PP, HDPE, PVC, LDPE, PS en PA.

 

Kunststof vermalen en reinigen

Al het materiaal wordt bij KRN continu gevolgd. De gereinigde en vermalen kunststoffen worden in een gecontroleerde omgeving regelmatig getest. Zo borgen we de kwaliteit.

 

Hoogwaardig maalgoed

De basis voor hoogwaardige recyclaten begint bij het zorgvuldig scheiden van kunststof afval. Dankzij ons geoptimaliseerde recyclingproces kunnen we hoogwaardige maalgoederen produceren, waarmee we onze missie op een circulaire kunststof keten mogelijk maken.

.